Muzikale baby

Ik heb een muzikale baby.  

Niet alleen maakt ze graag muziek (lees: lawaai) door speelgoed tegen elkaar te kloppen of met de handjes op tafel te slaan, maar luistert ze er ook graag naar.  Samen naar muziek luisteren of muziek maken, is niet alleen leuk; het stimuleert ook de cognitieve en emotionele ontwikkeling.

Samen naar muziek luisteren of muziek maken, is niet alleen leuk; het stimuleert ook de cognitieve en emotionele ontwikkeling

Ik denk dat haar interesse in muziek komt doordat ik zelf altijd naar muziek luister. Iets wat ik dus ook tijdens de zwangerschap deed. De radio staat dagelijks aan of ik zet de(film)muziek van mijn MP3 op. 

Als mijn dochter muziek hoort, begint ze te dansen of in haar handjes te klappen. Je merkt dat ze bepaalde liedjes herkent doordat wij ze frequent afspelen. Herhaling is goed, want dat geeft een kind houvast en zorgt voor herkenning.

Ons repertoire beperkt zich zeker niet alleen tot Bumba-muziek, liedjes van Samson en Gert (excuses, ik zit nog in de overgangsperiode, ik bedoel dus Samson en Marie) en K3. We hebben een gevarieerde muzieklijst.  

We maken er ook een leuk gezinsmoment van. Dan spelen we onze eigen samengestelde playlist af via YouTube met het volume een paar standjes hoger. En daar gaan we dan: samen zingen (het is hier soms karaoke) en dansen. Onze muzikale baby vliegt in papa zijn nek of wordt als een prinses in de armen gedragen en dan lopen we over de zetel, rond de tafel, naar elkaar toe. Weet je dat onze kleine meid meedanst op Bonzai Channel One?  

Samen dansen, muziek maken en zingen is dus de boodschap 

Meer lezen?

Meer in baby & momlife. Dit artikel verscheen intussen op Mama Baas.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *